Koska teen  25 tunnin työviikkoa, niin menen joinakin päivinä tunnin myöhemmin kouluun kuin opettaja. Keskiviikko on yksi sellaisista päivistä. Opettaja oli tehnyt kyseisen tunnin ekaluokkalaisten kanssa ja kertoi opehuoneessa, että lapset olivat ruvenneet miettimään, että kuka on koulun vanhin. Olin jo valmistautunut kuulemaan totuuden ja odotin, että nimeni mainitaan ensimmäisenä. Mutta ei, nimeäni ei mainittu ollenkaan. (JIPPAJEE, MITÄÄN EI OO VIELÄ MENETETTY);o) Vanhimmiksi he olivat olettaneet rehtorin (mies 40v), sitten musiikinopen (mies 30-40v), jopa naisopen, joka on nuorempi kuin esikoiseni jne.
Jäin miettimään lasten logiikkaa ja tulin siihen tulokseen, että suuren auktoriteetin omaava miesrehtori miellettiin vanhimmaksi asemansa ja valtansa tähden. Myös musiikin ope luetaan tähän kategoriaan sukupuolensa ja auktoriteettinsa takia, sillä vankka totuus on, että miesopella on suurempi auktoriteetti kuin naisella. Mutta entä sitten meidän naisten ikäjärjestys. Lapsi ei katso niinkään ulkokuoreen arvioidessaan ihmisen ikää, vaan persoonallisuus ratkaisee paljon. Onhan lapsilla silmät päässä ja esim. meikäläisen rypyt ovat niin näkyviä, että kukaan ei voi olla niitä huomaamatta.  Tulin sihen tulokseen, että "vakavimmat" naiset noteerattiin vanhimpien kastiin ja meidät , jotka hassuttelemme ja pelleilemme lasten kanssa, mielletään nuoremmiksi. Taas kerran nähdään, että asenne ratkaisee, aina:o) Jos osaat asettua lapsen asemaan ja olla lapsenmielinen aikuinen, niin vanhanakin näytät nuoremmalta. ;o) Itse en ajattele itseäni erityisen iloisena  ihmisenä, mutta sain juuri palautetta esimieheltäni, joka sanoi, että olet aina iloinen ja positiivinen ihminen ja lapsen on helppo lähestyä sinua.
Tässä yhteydessä tulee mieleen ihana Nti Keiju, joka taannoin äitinsä harmiksi tokaisi, että "Yhtä asiaa mä vaan ihmettelen. Sitä, että meijän äitikin on jo 32v. ja mummikin näyttää noin nuorelta." Ehkä tässä pätee se sama luokittelu; lapsen vanhempana sulla täytyy olla tietty auktoriteetti, mutta mummina voit olla just niin hassu ja höpö kuin olet.

Ei mutta nyt tämä hassu,höpö ja ryppynen mummi lähtee töihin hiihtelemään lasten kanssa. Senkin voi tehdä hassusti. Yleensä hiihdän lasten perässä ja kuulutan kovalla äänellä: Ja nyt täältä tulee Suomen suuri toivo, Sesile.  Pääseekö hän Piip Piipin ohi? Ei, ei pääse, sillä Piip saa uuden vaihteen päälle ja lisää vauhtia. Mutta me luotamme Sesileen, että hän loppumetreillä ratkaisee kisan Suomen eduksi jne...........

Lapsenmielistä ja hassua päivää kaikille