Olen siinä onnellisessa asemassa, että minua on siunattu monella lapsella ja vielä useammalla lapsenlapsella. Vanhetessa viisastuu ja se pitää ainakin joissakin asioissa paikkansa. Katselin nimittäin yhtenä päivänä Nti Pinkkiä ja Nti Korkeaa C:tä ja ajattelin, että kumpa olisin vielä useammin pysähtynyt seuraamaan omien lasteni leikkejä ja touhuja. Kumpa olisin vielä useammin ottanut syliin ja kertonut kuinka paljon heitä rakastan.  Mutta luulen, että vasta elämän rajallisuuden tajuttuamme pysähdymme miettimään miten äkkiä ne omat lapset kasvoivat ja siitä "viisastuneena" osaamme nauttia lastemme lapsista eri tavalla.

Mutta nyt noihin lasten sanomisiin.
Niin monet kerrat olen saanut hyvät naurut lastenlastemme jutuista ja ajattelin tässä jakaa muutaman.

Saappaat

Toissapäivänä Nti Keiju soitti minulle ja pyysi kanssaan kaupungille ostoksille. Teimme hänelle tärkeän ostoksen ja pyynnöstäni kävimme kenkäkaupassa katsomassa oliko himoitsemani kengät jo tulleet. Siinä hyllyjen välissä kierrellessä Nti Keiju pysähtyi katselemaan saapikkaita, jotka eivät ehkä kauneudellaan silmiä hivele. Tiedättehän nuo kuvassa olevat littanapohjaiset, vähän kuusaappaita muistuttavat saapikkaat. Nti Keiju sanoi, että "Mummi hei, noi on varmaan tehty niille, joilla on se elefanttitauti". Vertaus oli niin osuva, että en voinut kuin nauraa ja niin nauroi myös lähellä oleva myyjäkin.

Nti Keijun nuorin veli, Hra Hitscok sai hersyvät naurut aikaan maalla saunassa ollessamme. Hän istuskeli lauteilla aatamin asussa, sukukalleuksiaan hiplaten. Yhtäkkiä hän sanoi: "Äiti, ku täst pippelist näin painaa, niin onks täällä ne aivot?" Huru sanoi, että on poika tainnu kotona kuulla puhuttavan siitä, missä miehen aivot sijaitsevat ;o)

Eräänä iltana oli hoitamassa Nti Mona-Lisaa 2½v , kun vanhemmat olivat elokuvissa. Yritin saada häntä nukkumaan, mutta hän sanoi, että höpötetään vielä vähän mummi. Höpötetään vaan, sanoin minä.
Kysyin häneltä, että mitäs sinä siellä pohjamaalla toisen mummin luona kyläillessä puuhastelit.  Kului tovi ja Nti Mona-Lisa vastasi: "Een mitään, mitäs sä aiot jättää omille lapsilles?" Se on se mainos mummi, hän valisti minua. Esikoinen kertoi Mona-Lisan aina mainoksen nähdessään ihmettelevän, että miksei se jätä lapsilleen mitään :D

Neljäs neljästä kertoi, että yhtenä päivänä ruokaa laittaessaan häneltä oli päässyt paukku. Nti Korkea C oli sattunut olemaan hänen takanaan, nuuhkinut ilmaa ja kysynyt: "Laitatko äiti tänään munaruokaa"?

Kyllä elämä olisi tylsää jos meillä ei olisi lapsia <3

 Ai niin - masulaskurit raksuttaa jännään tahtiin, mitä vaan voi tapahtua milloin vaan :D  <3