deco65.gif
 
 
Syksyn kohokohta tällä paikkakunnalla on perinteeset syysmarkkinat. Sinneppä meikäki suunnisti mukanansa ensimmäänen niistä kuuresta. Satuun menemähän niiren taloon ohi ja huikkasin, notta oottako ollu jo markkinoolla. Toinen viirestä sanoo, nottei jaksa lähtiä niiren kolomen hulivilin kans. No Tinka 6v.äkkäs heti, notta mä lähären mummin kans.Äiteensä sano, notta jos meet ny mummin kans, niin huamenna et pääse sitte enää tivollihin. Mä luulin päätöstä vaikiaksi, mutta fiksuna likkana Tinka teki nopian päässälaskutoimituksen ja sano, notta meen mummin kans. Hän ku vanhastansa tiäsi, notta mummin kukkaronnyäri aukiaa helepommin ku äireen ;o) No, eiku matkahan. Perille päästyämme sanoon Tinkalle, notta pitää käyrä automaatilla hakemas rahaa lisää ennenku mennähän tivolin pualelle. Seisthän siälä jonos ja flikka miättii, notta kuka tulis sen kans maailmanpyärähän, ku molin sanonu notta mun pää ei kestä sitä pyäritystä. Sitte rupiaa takaa kuulumahan huuto: TINKAA,TINKAA........
Siälä oli Tinkan pikkuserkku Kerttu. Siitäkös flikka riamastuu ja huutaa notta koko tori raikuu, notta tuu Kerttu mun kans maailmanpyärähän ku mummi on niin mammari eikä uskalla tulla.
Soli niin iso se maailmanpyärä, notta maksoon siskoonflikan niiren kans, ku en uskaltanu niitä kaksin päästää.Ja kyllä se siskoonflikkaki sano, notta kamalaa oli.(en enää tuntenu ittiäni niin vellihousuksi).
Voi sitä vauhrin hurmaa ja iloa mikä piänillä ihimisillä on tivolis, flikat meni nimittäin viälä kaks kertaa sellaasehen laivahan mikä kiaputti niitä ympäri erestakaasi.Molemmilla oli käret ylähällä niinku nuarisolla konsanaan.
Ostethin viälä perinteeset Pullin markkinarinkelit ja laatikollinen pusuja + muuta "tarpeellista".
Kyllä siälä rahaa palaa. Siitä tuliki miälehen, notta viires viirestä menöö vasta tänään koulukaveriensa kans ja hän kysy eilen, notta palioko  saa markkinarahaa. Sanoon varovasti 10 euroo, vaikka tiäsin jo vastauksen. Lisäsin 20 euroon ja sanoon, notta son katto, enempää ei tipu tai sitte käyttää omia säästöjään.Flikka sano, notta kaikki saa ainaki 50 euroo, johon minä, notta mainitte yks nimi.Ei osannu nimetä, joten keskustelu päätty siihen. Kyllähän siälä saa levitettyä vaikka 100 ekee jos haluaa, mutta meikä on jo niin kouliintunu, notta ku sanotahan, notta "kaikki muukki", niin kysyn vaan nimiä, niin keskustelu tyrehtyy siihen. Ja se hyvä puali syysmarkkinoos on, notta non vaan kerran vuares .
fetes10.gif