Terveisiä ny ensinnäki Piatarista. Oltihin pelireisulla Hurun ja kuapuksen joukkueen kans. Ensimmäsen päivän pelit meni poskelleen, muttei mikää ihime 11 tunnin bussis istumisen jäläkehen. Mutta toinen päivä oli paree.
Kuapuksen joukkue pelas myäs samanikääsiä poikia vastahan ja mä tiäntenki Hurulta kysymähän, notta onko flikoolla mitää maharollisuuksia.
Huru sano mulle, notta Sesile kulta, ikävä kyllä poijat on poikia, niin notta takkihin taitaa tulla. Mä salaa pistin käret ristihin ja rukoolin, notta Huru olis vääräs ja flikat voittaas poijat. Ja niin siinä kävi, notta meirän likat pelas sellaases hurmios, notta poijilta meni hermot. Ne rupes tönimähän ja syyttelemähän toisiansa kentällä kesken pelin. Ja likat ei armoa antanu. Tuuletukset oli mahtavat.
Reissu oli muutenkin tosi hyvä, tuli nähtyä kurjuus ja prameus, molemmat. Ja mikään ei toiminu yhyrellä yrittämällä. Aina piti soittaa "kaverin kaverille", notta asiat rupes tapahtumhan.

No nyt ollahan kotona ja omat päätösjuhulat on juhulittu- siis koulus.
Suku pitääs kahavittaa lauantaina, mutta piäntä ressiä pukkaa.
Ja arvakkaa mitä menin tänään tekemähän? Laitatin rakennekynnet ja ny on niin hianot kynnet, nottei näillä voi siivota------Kuka meillä ny siivoo, ku frouva istuu vaan sohovalla käret sylis ja ihaaloo kynsiänsä?
Kauhialle nämä haisoo viälä täs vaihees, mä en tiärä mitä myrkkyä se aina välillä suihkutteli kynsille, mutta haisoo ku naftaliini. Meinas vissihin, notta nuan vanhan frouvan voi jo pistää naftaliihin, jos säilyys vaikka paremmin ;o)

rakennekynnet.jpg