Mä kävääsin taas tuala kummiflikan Veeran sivuulla ja huamasin yhyres kommentis, notta siskooflikka Ireene meinaa hommata kiikkustualin. Mä vaan ihimettelen, notta mihinä välis se meinaa siinä kiikkua ku sillon aina sata rautaa tules ja tuli persiin alla;oD  Ajattelinki eherottaa sillen, notta ku kiiruusia ollahan molemmat, niin kiikuthan vasta sitte hauran parthalla. Muistakko Ireene ku kerran miätittihin sitä, notta kuka meitä sitte hoitaa ku ollahan vanhoja ja raihnaasia. Mä eherotin yhtenä vaihtoehtona, notta jos silloon olis taas vaivaastaloja, niin mentäs sinne. Köyhiä ku ollahan. Ireene oli niin pessimistisellä päällä ja sanoo notta ei silloon pääse eres niihin ja notta kyllä son paree Sesile ku kammetahan ittemmä vaan hautakuapan reunallen ja kupsahretahan siitä suaraan hautahan.Nymmun tuli miälehen, notta mehän voitaas ottaa ne kiikkustualit siihen hauran reunallen ja kiikkua siinä ja tarinoora niinkauan ku henki pihisöö. Mäku omistan jo kiikkustualin. Siinon kyllä niin monta koliikkivaivaasta ihimistainta kiikutettu, notaa se kitisöö aika pahasti, mutta pistethän Huru-ukko korjuuhommihin.Siitä sitte automaattisesti notkahrettaas etehenpäin ja suaraan kuappahan, ei tarttis perikunnan eres arkkua meille hommata.

Tästä ny taas tuli miälehen Ireenen miäs, se Mattimää. Son suunnitellu jo vuasia sitte kansalaasopistohon arkuntekopiirin. Siälä sais teherä jokaanen oman arkkunsa, omin käsin. Eikookki hiano ajatus.Mäki voisin teherä sellaasen hempiän vanhanviheriän värisen,mihinä olis palijo roosanväriisiä ruusuja. Mattimää kun on sitä miältä, notta ei sitä oo missään lais määrätty, notta arkku pitääs ostaa hautausurakoottijalta.Ja son siinä kyllä ihan oikias. Mulle on ainaki ihan sama, mihinkä lotjohon meikän maalliset jäännökset laitethan, emmä siitä itte mitää enää tiärä. Eikä siinä Mattimään miälestä tarvita mitää ruumisautookaa, aina ny jollaki sukulaasella jonkillaanen pakettiauto on. Meirän suku kattoo täs ny puutarhuri Jassun pualehen.Sullois Jassu hyvä tilaasuus teherä meillen sitte viimenen palavelus ;o)

Joku voi ny kauhistella tällääsiä ajatuksia, mutta moon samaa miältä ku Ireeneki, notta niin kauhiaa ajatusta ei oo, nottei sitä voi ajatella loppuhun.Non vaan ajatuksia. Nämon mun miälestä vartehenotettavia ajatuksia , ku tiätää minkälaasta pisnestä ihimisen kualemalla teherähän.Vanha totuushan on, notta köyhällä ei oo varaa kuallakkaa.

ps. anteeksi Irene, notta lainasin Mattimäätä, mutta yhteestä on uskovaasten jne.......

bd164.gif